Roulette Spelregels

Frans roulette Play Roulette Advanced De spelregels van het roulette spel zitten eigenlijk erg eenvoudig in elkaar. Hierdoor is het spelen van roulette voor iedereen een leuke bezigheid waarbij ook nog eens veel geld gewonnen kan worden. Als u online roulette gaat spelen is het bovendien erg handig om de roulette spelregels bij de hand te houden zodat u ze tijdens het spelen regelmatig kunt bekijken en precies weet wat er allemaal staat te gebeuren. Kent u de roulette spelregels goed dan krijgt u niet te maken met onverwachte situaties en kunt u proberen om uw winsten zo groot mogelijk te maken. Echter, roulette is en blijft en kansspel waarbij u een dosis geluk moet hebben voor het winnen van prijzen. De roulette spelregels kunt u wel gebruiken zodat u in elk geval wel weet wat er allemaal mogelijk is.

Doel van roulette spelen

Veel spelers vinden het spelen van roulette vooral een leuk vermaak en hebben dan ook als persoonlijk doel het plezier hebben van het spelen. Natuurlijk kan dat plezier aanzienlijk worden vergroot wanneer men een mooie geldprijs wint en helemaal wanneer men met een zo laag mogelijke inzet hoge prijzen wint. Het doel is dan ook in het algemeen te voorspellen op welk getal het balletje in het roulette wiel zal vallen en aan de hand van deze voorspelling in te zetten.

Roulette spelregels

Speel Hier!Roulette Layout
Het roulette spelen begint natuurlijk met het bepalen en plaatsen van uw inzet of meerdere inzetten. Er bestaan allerlei verschillende mogelijkheden om in te zetten op getallen of op kleur. Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden voor het inzetten van uw fiches en de bijbehorende uitbetalingen.

 • Single – inzetten op 1 enkel nummer – uitbetaling 35:1
 • Split – inzetten op 2 nummers tegelijk door de inzet op de lijn tussen de getallen – uitbetaling 17:1
 • Trio – inzetten op 3 nummers tegelijkertijd, mogelijk bij combinatie met de 0, uitbetaling 11:1
 • Corner – inzetten op een kruising van 4 nummers – uitbetaling 8:1
 • Vier nummers – gokken op 4 nummers 0, 1, 2 e 3 door in te zetten ergens tussen 0 en 3 – uitbetaling 8:1
 • Straat – inzetten op een rij van 3 nummers op het uiteinde van de rij – uitbetaling 11:1
 • Lijn – inzetten op twee straten tegelijkertijd door uw fiches onderaan op de lijn tussen twee rijen te plaatsen – uitbetaling 5:1
 • Dozijn – inzetten op de eerste, tweede of derde 12 nummers op het speelveld op de speciale inzetvakken naast de nummers – uitbetaling 2:1
 • Kolom – inzetten op een hele kolom van 12 nummers van boven naar onder – uitbetaling 2:1
 • High/Low – inzetten in het vak 1 t/m 18 of 19 t/m 36, de 0 doet niet mee – uitbetaling 1:1
 • Rood/Zwart – inzetten op kleur, de 0 telt niet mee als kleur – uitbetaling 1:1
 • Even/Oneven – inzetten op de even of oneven, de 0 telt niet mee – uitbetaling 1:1

Zijn de inzetten geplaatst dan zal het spel echt beginnen. Bij online roulette geeft u zelf aan dat het wiel mag gaan draaien en het balletje kan gaan rollen, bij het echte roulette spel geeft de croupier aan wanneer u niet meer mag inzetten. U kunt dan ook niet meer inzetten en u moet afwachten op welk getal het balletje zal gaan vallen. Zodra het balletje op een nummer is gevallen wordt dit duidelijk aangegeven en weet u of u hebt gewonnen. Heeft u een goede voorspelling gedaan dan wint u een prijs afhankelijk van uw inzet. Heeft u het niet goed voorspeld dan wordt uw inzet weg genomen en heeft u dus verloren. Vervolgens kunt u weer een nieuwe spelronde spelen met dezelfde inzet of met een andere inzet.